رویداد سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری به میزبانی مشهد مقدس برگزار می گردد
به گزارش مجله جام جهان، مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: رویداد سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری روزهای پنجم تا هفتم آبان ماه در هتل میثاق مشهد برگزار می گردد.
اگر علاقمند به سفر با بهترین کانادا ارزان هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و ابشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.
به گزارش خبرنگاران از مشهد مقدس، حسین زارع صفت ظهر امروز در نشست خبری رویداد منطقه چهار کشور، سفره ایرانی فرهنگ گردشگری گفت: یکی از رویدادهای که سازمان گردشگری در کشور تنظیم نموده برگزاری جشنواره در سه منطقه کشور است تا غذاها و ظرفیت های غذایی، شربت ها و نوشیدنی های محلی در این جشنواره عرضه و معرفی گردد.
وی اضافه نمود: یکی از مسائل مهم سفر و گردشگری غذا است و نوعی از گردشگری به عنوان گردشگری غذا در دنیا معرفی شده و این جشنواره برای امر گردشگری و صنعت گردشگری به عنوان یکی از میائل اصلی در حال پیگری است.
زارع صفت اعلام کرد: کشور ایران به دلیل عرصه فرهنگی، تنوع اقلیمی و آثار تاریخی در نوع و گسترش غذا دارای سابقه و پیشینه خوبی است و یکی از سه دکترین اصلی غذا کشور ایران است که در کنار مکتب چینی و رومی مطرح است.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی توضیح داد: به عنوان یک امر و جاذبه فرهنگی می طلبد که برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم و تبدیل به جاذبه گردشگری ویژه گردد البته در ایران غذاهای محلی و سنتی تنوع خاصی دارند مانند آبگوشت که یک غذای اصیل ایرانی است و توجه به نان و حرمت سفره، لقمه حلال، و معاشرت در خوردن غذا و قرار دریافت با افراد بر سر سفره، از جمله مباحث فرهنگی اجتماعی غذا است که در سفره ایرانی بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: باید علاوه بر پرورش روح به پرورش جسم نیز توجه گردد از این رو مهم است که غذای ما حلال و پاک باشد و در اسلام به سلامت غذا توجه ویژه شده است ودر بسیاری از مکاتب مردم شناسی سفره ها نماد فرهنگی و اجتماعی محسوب می شوند به طوری که حتی نحوه پخت، مواد مصرفی آن و حتی شیوه خوردن آن مورد اهمیت است.
زارع صفت اضافه نمود: در این رویداد خراسان رضوی، شمالی و جنوبی و سمنان حضور دارند که غذاها و ظرفیت های محلی و سنتی خود را ارائه می دهند تا در این راستا استانداردهای پخت غذا و حفظ، احصا و احیای غذاهای محلی و ملی تبیین گردد.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی اعلام کرد: رستوران ها، مراکز اقامتی،آشپزخانه ها و رستورانهای سنتی در این رویداد شرکت دارند و در دو بخش عمومی و اختصاصی توسط هیئت داوران مورد ارزیابی قرار می گیرند و برترین ها انتخاب می شوند.
وی عنوان نمود: یکی از مهمترین مباحث این رویداد ارتباط آئین های مذهبی با سفره ایرانی است، سفره های نذری و غذاهای آیینی که در مناسبت های مذهبی پهن می شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی اضافه نمود: از جمله غذاهای سنتی خراسان رضوی می توان به شله مشهدی، حلیم قوچان، حلیم نیشابور، آش رشته های محلی و دیگچه اشاره نمود.
وی ادامه داد: چهار محور اصلی در این ارتباط سفره های نذری و آئینی، خیرات و نذری، سفره ایرانی در خانه و غذاهای مراکز فراوری، فروش و عرضه غذا هستند.
زارع صفت با اشاره به افزایش بی رویه مصرف فست فودها گفت: تشویق مصرف غذاهای سنتی و ایرانی به دلیل ارزش بسیار غذایی آنها یکی از مواردی است که باید مورد پیگیری و فرهنگ سازی قرار گیرد تا شاهد توسعه سبک زندگی سالم در کشور و بین نسل جوان باشیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی اضافه نمود: هم اکنون بیش از 1500 غذای بومی و محلی در کشور شناسایی شده و استان خراسان رضوی نیز به خاطر سابقه تمدنی و تاریخی دارای صندلی مهمی در این زمینه است.
وی گفت: در جشنواره یاد شده که به مدت سه روز برگزار می گردد از هر استان شرکت کننده سه نوع غذا، یک نوع دسر، پیش غذا، نوشیدنی و دم نوش برای داوری انتخاب و یک غذای بومی به عنوان غذای برتر معرفی خواهد شد.
زارع صفت گفت: پیگیر ثبت ملی غذاهای بومی خراسان رضوی هستیم و در این راستا تا به امروز دو غذای شله مشهدی و شیشلیک شاندیز این استان در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسیده و کوشش بای ثبت دنیای آنها نیز در حال اجرا است.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی اعلام کرد: در کنار این نمایشگاه، صنایع دستی مرتبط با صنعت غذا و عرضه ظروف، آموزش پخت غذا، برگزاری دوره آموزش آشپزی ویژه آکادمی ها پیگیری می گردد.
وی گفت: در این رویداد 700 غرفه پیش بینی شده و از مراکز اقامتی، رستوران ها، کترینگ ها، آشپزخانه ها، رستوران های سنتی دعوت شده است. روز اول این نمایشگاه تحت عنوان بهداشت و غذاف طب سنتی سلامت و حلال، روز دوم میزبانی و تشریفات، غذای سالم، روز سوم میراث فرهنگی، گردشگری غذا، ارزش گذاری سفره ایرانی مورد توجه قرار می گیرد.
زارع صفت اضافه نمود:در آستانه مشهد 2017 بحث تبادل فرهنگی از جهتگیری های اصلی و جلوه های فرهنگی است و این رویداد می تواند به معرفی ظرفیت ها و جذابیت های سفره ایرانی یاری کند چرا که مشهد حرف اول را در حوزه غذا می زند.
منبع: تسنیم