هزینه تحصیل در استرالیا
به گزارش مجله جام جهان، خبرنگاران | سرویس گردشگری - بدون شک استرالیا جزو مطلوب ترین مقاصد تحصیلی دنیاست و در حال حاضر تعداد دانشجویان بین المللی این کشور به 480 هزار عدد می رسد. اگر می خواهید در این کشور تحصیل کنید و نسبت به اخذ ویزای دانشجویی استرالیا اقدام کنید،بدون شک یکی از نکات مهم برای شما آگاهی از هزینه تحصیل در استرالیا است.
یقینا تحصیل پیروز در یک کشور خارجی تنها به سطح توانمندی های علمی شما بستگی ندارد. در واقع این تفکر تعداد زیادی از افراد است ولی باید بگوییم اگر قصد تحصیل در استرالیا را دارید و می خواهید به درجات عالی تحصیلی برسید باید علاوه بر هوش و تلاش بالا، برنامه ریزی مالی نیز داشته باشید.
براساس آخرین آمار منتشر شده هزینه تحصیل در استرالیا در مقایسه با برخی از کشورهای اروپایی پایین تر است و به همین منظور در ادامه به فهرستی از هزینه های تحصیل در استرالیا در مقاطع مختلف اشاره می کنیم و سپس سایر هزینه های جانبی را نام می بریم که در کنار تحصیل باید برای آن ها برنامه ریزی مالی داشته باشید.
هزینه تحصیل در استرالیا بستگی به مقطع تحصیلی و مکان تحصیل دارد. ولی به طور کلی می توانیم بگوییم به صورت زیر است:
هزینه تحصیل در مدارس شبانه روزی استرالیا
شهریه تحصیلی مدارس شبانه روزی این کشور برای دوره دبیرستان (سال 7 تا 12) بین 47800 تا 68800 دلار استرالیا خواهد بود.
هزینه تحصیل در دوره های مختلف تحصیلی در مدارس استرالیا:
در مقطع ابتدایی: 5000 تا 8000 دلار استرالیا
درمقطع دبیرستان: 10,000 تا 14,000 دلار استرالیا
هزینه مقطع کارشناسی در استرالیا:
بدون شک هزینه تحصیل در دوره لیسانس بستگی به نوع دانشگاه و رشته دارد ولی تقریبا سالیانه بین 20 تا 40 هزار دلار استرالیا است.
هزینه کارشناسی ارشد در استرالیا:
شهریه تحصیلی در دوره کارشناسی ارشد در استرالیا سالیانه 30 تا 40 هزار دلار استرالیا است و دانشجویان باید هزینه را ترم به ترم پرداخت نمایند.
هزینه تحصیل در مقطع دکترا در استرالیا:
دانشجویان بین المللی که متقاضی تحصیل در مقطع دکترا در استرالیا می شوند باید سالیانه 30 تا 40 هزار دلار استرالیا و به صورت ترم به ترم پرداخت نمایند.
بنابراین اگر هزینه های بالا برای شما زیاد است، یکی از بهترین راه ها برای کم کردن هزینه تحصیل در استرالیا انتخاب دانشگاه های ارزان قیمت است که البته سطح کیفیت آموزشی بالایی نیز داشته باشند.
علاوه بر شهریه دانشگاه باید هزینه زندگی دانشجویی را نیز در نظر بگیرید که سالیانه تقریبا 20 هزار دلار استرالیا است. براساس قوانین دولت استرالیا دانشجویان می توانند کار دانشجویی داشته باشند که البته محدود است به نحوی که دانشجویان دوران لیسانس و ارشد هفته ای 20 ساعت اجازه کار دارند و بسته به کار درآمد آن ها نیز متفاوت است.
نکته مهم دیگر در خصوص متقاضیان تحصیل متاهل است، دانشجویان متاهل دوره کارشناسی ارشد باید بدانند همسر آن ها می تواند به صورت تمام وقت کار کند و همسران دانشجویان دوره لیسانس اجازه کار به صورت نیمه وقت را دارند که اگر رزومه کاری و تحصیلی خوبی داشته باشند، شرایط مالی پویا و با ثبات استرالیا آینده روشنی برای آن ها به ارمغان می آورد.
سپس به دانشجویان دوره دکتری می رسیم. دانشجویان این مقطع تحصیلی در صورت برخورداری از رزومه تحصیلی و علمی قوی شانس بالایی برای دریافت بورسیه تحصیلی از سوی دولت استرالیا دارند، گرچه به دست آوردن بورسیه در این مقطع تحصیلی با توجه به طور دوره و سطح رقابت در آن سخت است، ولی در صورتی دانشجویی بتواند در این مقطع بورسیه تحصیلی را بگیرد، دانشگاه نه تنها هزینه تحصیل دانشجو را می پردازند بلکه به صورت سالیانه هزینه زندگی او را نیز می دهد و همچنین همسر دانشجویان مقطع دکتری می توانند به صورت تمام وقت مشغول به کار شوند.
از جمله سایر هزینه های تحصیل در استرالیا باید به بیمه متقاضیان اشاره کنیم چون بدون شک هزینه بیمه نیز جزو هزینه های تحصیل در استرالیا است، تمامی شرکت های بیمه طرح های درمانی متفاوتی دارند، ولی برای ویزای دانشجویی بیمه استاندارد کافی است.
بیمه استاندارد دانشجویی شامل ویزیت پزشک، هزینه دارو و بیمارستان براساس تعرفه بیمه می گردد. یکی از دیگر از هزینه های تحصیل در دانشگاه مربوط به هزینه خوابگاه می گردد که باید هفته ای آن را پرداخت کنید. هزینه های خوابگاه بسته به شرایط و امکانات خوابگاه فرق دارد و هفته ای از 250 تا 300 دلار آغاز می گردد.
در کشور استرالیا خوابگاه هایی تحت عنوان Home Stay دیده می گردد که در این خوابگاه ها دانشجو با خانواده های استرالیایی زندگی می نماید، دانشجویانی که زیر سن قانونی هستند اجازه زندگی با این خانواده ها را دارند. البته هزینه های این نوع خوابگاه ها به این نکته بستگی دارد به همراه آن غذا نیز داده می گردد یا نه و از هفته ای 250 دلار به بالا آغاز می گردد.
اگر قصد تحصیل و زندگی جداگانه را دارید، هزینه اجاره مکان شخصی را نیز باید در نظر بگیرید که بستگی به نوع بنا، محله و شهر مکان سکونت بستگی دارد. به عنوان مثال یک آپارتمان یک خوابه هزینه هفتگی برابر با 350 تا 400 دلار استرالیا دارند، البته می توانید به همراه سایر دانشجویان نیز یک مکان را گروهی اجاره کنید و هزینه های خود را کاهش دهید.
هنگام تحصیل در استرالیا از جمله هزینه های دیگری که باید در نظر بگیرید هزینه های وسایل حمل و نقل است که دانشجویان به دفعات از آن ها استفاده می نمایند. نکته ای که می خواهیم به آن اشاره کنیم هزینه های رفت و آمد در استرالیا است، چون کرایه تاکسی در استرالیا برای دانشجویان بالا است، آن ها می توانند برای صرفه جویی در هزینه های خود سوار اتوبوس یا مترو شوند.
برای استفاده از این وسایل حمل و نقل عمومی افراد می توانند کارت تهیه نمایند. خود این کارت رایگان است ولی باید آن را شارژ کنید که معمولا 10 دلار هزینه آن است.
یاری هزینه تحصیل در استرالیا و بورسیه ها
یاری هزینه تحصیل و بورسیه های تلاش و تلاش کشور استرالیا، بیشتر به دانشجویان دوره ارشد، دکترا و دوره های تحقیقاتی داده می گردد. از 4 فاند موجود برای دانشجویان بین المللی، یک مورد یاری هزینه تحقیقاتی کوتاه مدت برای دانشجویان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد (حداکثر 24 هزار و 500 دلار برای تحصیلات تا سقف شش ماه)، یک مورد برای آموزش های تخصصی (حداکثر مبلغ 18 هزار و 500 دلار برای تحصیلات تا سقف 4 ماه) و یک مورد برای آموزش و پرورش حرفه ای برای دوره های دیپلم یا مدارک فنی حرفه ای است که تا سقف 6500 دلار استرالیا برای هر ترم است و برای سقف 2.5 سال پرداخت می نماید.
دانشجویان دوره کارشناسی ارشد بین المللی که قصد به دست آوردن فاند کامل دوره ارشد و دکترا خود هستند، بایستی برای بورسیه تلاش و تلاش تحصیلات تکمیلی استرالیا که به مقدار 15 هزار دلار استرالیا برای هر ترم در یک بازه زمانی 2.5 سال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و 4 سال دوره دکترا پرداخت می نماید، درخواست خود را ارائه دهند (حداکثر مقدار پاداش برای دوره کارشناسی ارشد 14500 دلار استرالیا و برای دکترا 272500 دلار استرالیا است).
سخن پایانی:
گروه وکلای مهاجرتی پاسارگاد مایگریشن،اطلاعات کاملی در زمینه شرایط تحصیل در استرالیا به شما ارائه می دهد و می توانند راهنمای خوبی برای شما در زمینه مهاجرت به استرالیا و قوانین مهاجرتی این کشور باشند.
منبع: setare.com