خانه هایی که آسمان کویر را ستاره باران می کنند

به گزارش مجله جام جهان، ما را به روزگار پدرانمان می بردند، به خانه هایی که جلوه معماری شهر هنوز درآن ها رسوخ نکرده، سقف های کوتاه و اتاق های تو در تویی که ساکنانش را هر روز به هم نزدیک تر می ساخت، گل ها و درختانی که همسایگان دیرین این خانه ها شدند و بلبلانی که نغمه هایشان مهمان همیشگی این خانه هاست.

خانه هایی که آسمان کویر را ستاره باران می کنند

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، چند زمانی است زیستن در این خانه ها نه تنها آرزو بلکه به واقعیت تبدیل شده است، سفری می کنیم به خانه های بوم گردی، خانه هایی که آسمان کویر را ستاره باران می کنند.

اقامتگاه های بوم گردی چند سالی است در روستاهای اطراف شهرهای بزرگ و دارای آثار تاریخی و طبیعی شکل گرفتند و سازمان های متولی از آنها حمایت می کنند. از سویی مسائل شهرنشینی و فطرت طبیعت دوست آدمی، او را به دامان طبیعت و مناطق آرام می کشاند؛ بنابراین این عامل فرصت خوبی است تا اسباب توسعة روستایی با گردشگری و خدمات آن فراهم آید.

استان کرمان با دارا بودن ظرفیت های بی شمار در امر اقامتگاه های بوم گردی می تواند در حوزه صنعت گردشگری چرخ های مالی خود را تندتر به حرکت درآورد. در حال حاضر حدود 325 اقامتگاه بوم گردی در سطح استان در حال فعالیت هستند که در اینجا با تعدادی از مدیران این اقامتگاه ها گفت وگویی داشته ایم تا با مسائل و فواید راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی آشنا شویم.

فرحناز اسماعیلیان مدیر اقامتگاه بوم گردی نبکا شهداد راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی را یک نوع کارآفرینی دانست و گفت: بوم گردی ها به شناخت بیشتر فرهنگ بومی و محلی جایی که در آن تاسیس شده اند کمک شایانی می کنند.

وی با بیان این مطلب که اقامتگاه های بوم گردی برای حداقل 10 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد می کنند، ادامه داد: بوم گردی ها زمینه جذب گردشگر را فراهم می کنند و این موضوع باعث فروش صنایع دستی آن منطقه و رونق سایر کسب و کارهایی همچون فروش محصولات پروتئینی، لبنی و... می شود؛ بنابراین اقامتگاه های بوم گردی باعث ارتقای شرایط مالی آن منطقه خواهند شد.

مدیر اقامتگاه بوم گری نبکا شهداد به آموزش های دوره مدیریت اقامتگاه های بوم گردی که توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار می شود، اشاره کرد و اضافه نمود: این دوره ها شامل استانداردسازی اقامتگاه های بوم گردی، نحوه مهمانداری، آموزش زبان انگلیسی، آشنایی با اصول و قوانین حاکم بر هر اقامتگاه و... می شود.

وی به لزوم تسلط هر چه بیشتر مدیران اقامتگاه های بوم گردی بر طبیعت، محیط زیست، آداب و رسوم و فرهنگ آن منطقه تاکید کرد و ادامه داد: از جمله استانداردهای بین المللی برای هر اقامتگاه توجه به مسائل زیست محیطی است، از این رو هر اقامتگاه باید بتواند مدیریت پسماند داشته باشد و از هدر رفت انرژی و آب جلوگیری کند.

  • لزوم تدوین برنامه زمانبندی برای گردشگران

وی افزایش تعداد اقامتگاه ها و فصلی بودن مسافران آن ها را از مهم ترین چالش های اقامتگاه های بوم گردی برشمرد و گفت: در برخی از فصول سال ظرفیت اقامتگاه ها تقریبا تکمیل است در حالی که در چند ماه دیگر از سال مسافر ندارند. در این شرایط باید زمینه اشتغال جدید برای صاحبان بوم گردی ها فراهم شود تا بتوانند به وسیله آن کسب درآمد کنند.

اسماعیلیان همچنین تاکید کرد: ما نیاز به برنامه زمانبندی برای گردشگران داریم تا آن ها بتوانند از ظرفیت های هر منطقه به خوبی استفاده کنند به طور مثال روزها زمینه گردشگری برای مناطق سردسیر و شب ها برای مناطق گرمسیر فراهم شود.

مدیر اقامتگاه بوم گری نبکا شهداد بر لزوم معرفی شدن استان کرمان در سطح ملی و بین المللی تاکید کرد و اضافه نمود: شهر کرمان می تواند به وسیله حضور در نمایشگاه های تخصصی ملی و بین المللی ظرفیت های خود را به معرض نمایش بگذارد.

  • اقامتگاه های بوم گردی نیاز به حمایت مالی دارند

مدیر اقامتگاه بوم گری نبکا شهداد در خصوص حمایت های مالی از کارافرینان عرصه بوم گردی این چنین گفت: با توجه به نوسانات مالی چند سال اخیر، تسهیلاتی که برای اقامتگاه های بوم گردی اختصاص داده می شود اندک و فرایند دریافت این تسهیلات طولانی و مشکل است.

مدیر اقامتگاه بوم گردی بابا حصار ماهان صاحب یکی از اقامتگاه هایی که از مسائل مالی رنج می برد در خصوص پایین بودن سطح تسهیلات مالی می گوید: با توجه به اینکه اقامتگاه بوم گردی بابا حصار جزء واحدهای برتر گردشگری در سطح استان انتخاب شده است، نیاز به حمایت های مالی بیشتری دارد.

در زمینه تسهیلات مالی منوچهر اسلامی معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان گفت: نرخ تسهیلاتی که به اقامتگاه های بوم گردی واقع در روستاها داده می شود، 6 درصد است اما این تسهیلات در داخل شهرها براساس تبصره سال 96 از منابع داخلی بانک ها و با نرخ 18 درصد پرداخت می شود.

حامد لنگری زاده مدیر واحد اقامتگاه های بوم گردی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در باب حمایت از اقامتگاه های بوم گردی می گوید: در آینده نزدیک جامعه اقامتگاه های بوم گردی استان کرمان راه اندازی می شود تا بسکمک از مسائل این اقامتگاه ها رفع شود.

وی همچنین اشاره کرد: اعضای هیات موسس جامعه اقامتگاه های بوم گردی معرفی شدند و مجوزهای لازم برای فراخوان انتخابات جامعه بوم گردی ها صادره شده است.

  • واحدهای غیر قانونی زمینه رقابت ناعادلانه در بوم گردی ها است

خانه های غیر قانونی یکی از مسائلی است که این روزها اقامتگاه های بوم گردی با آن ها دست و پنجه نرم می کنند.

مدیر اقامتگاه بوم گردی بابا حصار در این خصوص می گوید: مشکل ما خانه های اجاره ای غیرقانونی است که باید برای ساماندهی این اقامتگاه ها تدابیری اتخاذ شود. تا زمینه رقابت عادلانه در بحث گردشگری اقامتگاه های بوم گردی فراهم شود و مکان هایی که دارای مجوز و استاندارهای لازم هستند بتوانند پتانسیل های خود را به نمایش بگذارند.

  • خانه های بوم گردی زمینه ساز تبادلات فرهنگی

در اینکه خانه های بوم گردی نماد فرهنگی یک تمدن کهن هستند شکی نیست اما یک همت بلند می طلبد تا در ساخت و تجهیز این اماکن سختی ها را به جان بخرد و نگاه فرهنگی اش بر نگاه مادی آن غلبه کند یعنی عاشق فرهنگ و دیارش باشد.

ملیکا روحی فر مدیر اقامتگاه بوم گردی قندچین راین در خصوص امکان تبادلات فرهنگی به وسیله خانه های بوم گردی می گوید: خانه های بوم گردی نماد تاریخی و فرهنگی یک شهر هستند و می توانند پل ارتباطی برای انتقال فرهنگ محلی بین گردشگران و مردم بومی باشند.

وی با اینکه استان کرمان دارای 325 اقامتگاه بوم گردی است، اضافه نمود:باید علاوه بر کمیت سطح کیفیت خدمات گردشگری نیز در این اقامتگاه ها افزایش یابد تا بتوانیم بیش از گذشته در جذب گردشگران پیروز شویم.

مدیر اقامتگاه بوم گردی قندچین راین ادامه داد: ارائه خدمات با کیفیت بالا و منطبق با استانداردهای روز دنیا یکی از سیاست های کلی ما در اقامتگاه بوم گردی قند چین است.

با توجه به اینکه اقامتگاه های بوم گردی در روزگار امروز به بهبود شرایط مالی جامعه کمک و زمینه اشتغال و کارافرینی در سطوح مختلف جامعه را فراهم می کنند لازم است به بحث گسترش بوم گردی ها و بالا بردن سطح کیفی آن ها از جهت ارائه خدمات توجه جدی شود تا شاهد توسعه گردشگری پایداری در این صنعت باشیم.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 27 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: shahjahanfaroj.ir شناسه مطلب: 152

به "خانه هایی که آسمان کویر را ستاره باران می کنند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خانه هایی که آسمان کویر را ستاره باران می کنند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید