نقش توسعه دیپلماسی علمی در تعاملات با کشورهای منطقه، 5 راهبرد ایران در حوزه دیپلماسی علمی

به گزارش مجله جام جهان، سومین پیش نشست از سلسله نشست های پیش از برگزاری همایش بین المللی دنیا پساآمریکا با اسم نقش همکاری های علمی مقاومت در تحقق دنیا پساآمریکا برگزار گردید.

نقش توسعه دیپلماسی علمی در تعاملات با کشورهای منطقه، 5 راهبرد ایران در حوزه دیپلماسی علمی

به گزارش خبرنگاران از مشهد مقدس، سومین نشست از سلسله نشست های پیش از برگزاری همایش بین المللی افول آمریکا: دنیا پساآمریکا با اسم نقش همکاری های علمی مقاومت در تحقق دنیا پسا آمریکا با مشارکت دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) و با حضور دکتر سعید شعرباف، عضو هیئت علمی این دانشگاه و دکتر علی سروش عضو هیئت علمی پژوهشکده شهید صدر(ره) دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام در مشهد مقدس برگزار گردید.

سعید شعرباف، عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)، تعاملات علمی کشورهای منطقه را در دو محور اصلی یعنی تعاملات آکادمیک آموزشی دانشگاهی و تعاملات صنعتی مرتبط با آموزش های دانشگاهی از قبیل تحقیق و پژوهش و برگزاری همایش ها و سمینارها دسته بندی کرد و گفت: اتخاذ چنین رویکردی، سبب خواهد شد که تربیت دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاه های داخلی بر نوع تلقّی آنان از کشور اثر مستقیم بگذارد و زیست مخاطب در فضای ایران موجب آشنایی با جامعه و فرهنگ ایرانی و رویکرد مثبت به ایران در رویداد های بین المللی خواهد شد.

وی با گره زدن صنعت و آموزش، آورده مالی بالا برای کشور را مورد تاکید قرار داد و این حوزه را پایه ارتباطات مالی ذکر کرد و اضافه نمود: خدمات فنی و مهندسی از جمله ظرفیت های این محور است.

وی لزوم توجه به سند بالادستی مبنی بر جزئیات دیپلماسی علمی منطقه ای، تدوین برنامه استراتژیک سند اقدام به تفکیک کشورهای منطقه، فعال سازی و به کارگیری ظرفیت های علمی فرهنگی جریان های مقاومت در توسعه دیپلماسی علمی منطقه ای، انتخاب رایزنان فرهنگی با سابقه در ارتباطات علمی بین المللی با مأموریت اصلی توسعه دیپلماسی علمی منطقه ای و افزایش دوره های آموزشی کوتاه مدت آکادمیک در هر سطح و رشته را راهبرد های حوزه دیپلماسی علمی اسم کرد.

علی سروش عضو هیئت علمی پژوهشکده شهید صدر(ره) دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام هم در این نشست به ضرورت دیپلماسی علم و فناوری اشاره نمود و همکاری های علمی منطقه ای را تسهیل نماینده اخراج آمریکا از منطقه دانست و آن را زمینه ساز دیپلماسی سیاسی، تسهیل همکاری های علمی بین المللی، علم برای دیپلماسی و دیپلماسی علم به مثابه قدرت نرم برشمرد.

وی با آسیب شناسی وضع موجود دیپلماسی علم و فناوری در کشور، تشکیل کارگروه مشترک برای تدوین سند جامع دیپلماسی علمی با ایجاد ساختار مشترک، نگاه فرابخشی مبتنی بر نهاد سازی برای ورود واحد و یک دست تمامی بخش ها و نهاد های داخلی و بین المللی در راستای دیپلماسی علمی، طرح اقدام خاص برای عملیاتی نمودن اسناد موجود به وسیله برندینگ و الگو سازی، تسهیل گری ظرفیت های علم و فناوری کشورهای منطقه به وسیله فراوری قدرت نرم، ورود همه جانبه تمامی وزارت خانه ها و دستگاه های دولتی به حوزه دیپلماسی علم و فناوری و بهره گیری از ظرفیت دیپلماسی علم و فناوری برای حل مسائل مشترک منطقه ای را از مهمترین به راهبرد ها در این حوزه برشمرد.

به گزارش خبرنگاران، دومین همایش بین المللی افول آمریکا؛ دنیا پساآمریکا به همت دانشگاه جامع امام حسین (ع) و دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، و با همکاری دانشگاه و موسسات پژوهشی در تاریخ 11 آبان ماه برگزار خواهد شد.

علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر، به تارنمای همایش به نشانی www.usdecline.ir و صفحات مجازی دبیرخانه همایش در رسانه های اجتماعی به آدرس usdecline@ مراجعه نمایند.

ش

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 22 مهر 1400 بروزرسانی: 22 مهر 1400 گردآورنده: shahjahanfaroj.ir شناسه مطلب: 1364

به "نقش توسعه دیپلماسی علمی در تعاملات با کشورهای منطقه، 5 راهبرد ایران در حوزه دیپلماسی علمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نقش توسعه دیپلماسی علمی در تعاملات با کشورهای منطقه، 5 راهبرد ایران در حوزه دیپلماسی علمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید