آیا شهاب سنگی عظیم 2 ماه دیگر زمین را نابود می کند؟
به گزارش مجله جام جهان، این سیارک که تقریبا ابعادی در حدود 4 کیلومتر دارد به سمت زمین در حال حرکت است و خوشبختانه انتظار نمی رود با سیاره ما برخورد کند. 22 سال پیش در زمانی که این سیارک کشف شد ناسا گفته بود در صورتی که این سیارک با زمین برخورد کند، به اندازه ای بزرگ هست که بتواند اثرات جدی جهانی ایجاد کند.

این سیارک در صورت ورود به اتمسفر زمین، آتش می گیرد و با سرعتی حیرت انگیز به زمین برخورد خواهد کرد و توانایی آن را دارد که نسل بشر را با تهدیدی جدی یا حتی نابودی رو به رو کند.
این سیارک چه زمانی به ما نزدیک می شود؟
این شهاب سنگ که به نام های 52768 و 1998 او آر 2 شناخته می شود، اولین بار در سال 1998 کشف شد. این سیارک از فاصله 3،908،791 مایلی زمین و با سرعتی بالغ بر 20 هزار مایل در ساعت حرکت می کند.
طبق اعلام مرکز مطالعات اجرام آسمانی ناسا، این شهاب سنگ روز چهارشنبه 10 اردیبهشت ماه سال 1399 در ساعت 4:56 بعد از ظهر از نزدیکی زمین عبور می کند. متخصصان این مرکز، اجرام آسمانی که از نزدیکی زمین عبور می کنند و احتمال برخورد با سیاره زمین دارند را شناسایی و رهگیری می کند.
این سیارک به دلیل اینکه از نزدیکی مدار زمین عبور می کند به عنوان یک موضوع بالقوه خطرناک در نظر گرفته شده اما در حال حاضر ناسا نام این جرم آسمانی را در فهرست وقایع احتمالی تأثیرگذار بر آینده زمین قرار نداده است. این فهرست را سنتری سیستم ناسا جمع آوری و کنترل می کند. این سامانه تمام اجرام آسمانی که احتمال برخورد و تصادف آن ها با زمین وجود دارد را کنترل و آنها را طبق احتمال برخورد و تاثیرگذاری بر آینده زمین در 100 سال آینده دسته بندی می کند.
این سیارک بزرگترین جرم آسمانی نزدیک به زمین است؟
این بزرگترین سیارکی است که طی دو ماه آینده از نزدیکی مدار زمین عبور می کند اما بزرگترین سیارکی نیست که تا کنون به زمین نزدیک شده است.
سیارک 3122 فلورانس که با نام 1981 ای تی 3 نیز شناخته می شود، بزرگترین جسمی است که تا به امروز از نزدیکی مدار زمین عبور کرده است. این سیارک در اول سپتامبر سال 2017 از نزدیکی مدار زمین عبور کرد که خوشبختانه با زمین برخورد نکرد. سیارک 3122 فلورانس در تاریخ 2سپتامبر 2057 بار دیگر از مدار زمین عبور خواهد کرد. ابعاد این سیارک چیزی در حدود پنج و نیم مایل تخمین زده شده است.
بررسی های موجود نشان می دهد با احتمال 1 در 50 هزار ممکن است که هر 100 سال یک بار سیارکی در ابعاد این چنینی به زمین برخورد کند. اجرام آسمانی متفاوت دائما به سمت سیاره ما حرکت می کنند و برخورد شهاب سنگ ها با زمین پدیده نادری نیست.
پروژه مشترک برای شناسایی سیارک های تهدید کننده زمین
ناسا و سایر آژانس های فضایی علاوه بر رهگیری اجرام آسمانی نزدیک به زمین که می توانند تهدیدی برای سیاره ما محسوب شوند، پروژه مشترک مطالعاتی گسترده ای برای کشف و شناسایی شهاب سنگ های نزدیک به زمین دارند تا بتوانند خطر برخورد این اجرام را با زمین کاهش دهند. این تحقیقات در رصدخانه واقع شده در خط الراس سررو پاخون در شمال مرکزی شیلی در حال انجام است.
دانستن اندازه و مدار یک سیارک چالش اصلی محققان است زیرا این امر باعث می شود تا بتوان رفتار سیارک های نزدیک به زمین را پیش بینی کرد.
اد لو، مدیر اجرایی موسسه آستروئید و فضانورد سابق ناسا می گوید: امسال رصدخانه ورا رابین به صورت آنلاین به کشف ده ها هزار سیارک دیگر در مدار زمین که می توانند به ما نزدیک شوند، خواهد پرداخت.
لو معتقد است که در عصر هیجان انگیزی برای دفاع از سیاره خود به سر می بریم زیرا در زمانه ای زندگی می کنیم که این امکان به ما داده شده است تا 10 برابر شهاب سنگ هایی که تا به امروز شناخته ایم را شناسایی و رهگیری کنیم.
منبع: ایرنا زندگی