اختیارات دانشگاه های عظیم را نباید محدود کرد
به گزارش مجله جام جهان، تهران (پانا) - رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه اختیارات دانشگاه های عظیم نباید محدود کرد، گفت ممکن است دانشگاه های استان تهران به لحاظ اختیارات متفاوت باشند، بنابراین باید به کاهش بروکراسی و به ویژه اتخاذ تصمیم های کارشناسی تر در دانشگاه ها یاری کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، محمود نیلی احمدآبادی در اولین نشست شورای مدیریت آموزش عالی استان تهران ا اشاره به برگزاری پیروز نشست های بین دانشگاهی گفت:تجربه دانشگاه ها در برگزاری نشست های مشترکی همانند اجلاس دانشگاه های عظیم کشور نشان می دهد که همکاری دانشگاه ها در قالب این گونه نشست ها امر مطلوبی بوده است. همفکری، انتقال تجربه ها، آنالیز موضوع ها و تعامل دانشگاه ها در حل مسائل نه تنها در سطح ملی، بلکه در سطح بین المللی هم همیشه اجرا شده است.
وی اضافه کرد: بحث هماهنگی و همفکری به اسم نخستین هدفی که برای این دبیرخانه ذکر شده است، می تواند فرصت بسیار مغتنمی را برای دانشگاه های استان تهران فراهم آورد. این دانشگاه ها به علت اینکه مسائل مشابه دارند و حوزه های مختلفی را تجربه نموده اند، قطعاً به اشتراک گذاشتن این تجربه ها می تواند مثمر و مفید واقع گردد.
دکتر نیلی کاهش بروکراسی را از دیگر موارد مطروحه قابل توجه برشمرد و اظهار داشت: وزارت علوم، سیاست واگذاری اختیارات و تصمیم گیری به واحدهای ذی صلاح در آموزش عالی و دانشگاه ها را در دستور کار خود قرار داده است، شورای توسعه وزارت هم کوشش نموده تا حدودی اختیارات برنامه ریزی، تصویب رشته و جذب دانشجو را به دانشگاه ها واگذار کند که البته این امر می تواند توسعه یابد. در پژوهش هم شاهد هستیم که تصویب مؤسسات پژوهشی به دانشگاه ها سپرده شده است، قاعدتاً این تصمیم ها نیازمند کار کارشناسی است و ضمن اینکه بروکراسی را کاهش می دهد ولی نباید فرایندها را دچار اخلال کند.
رئیس دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه در این شورا ما در پی کاهش اختیارات دانشگاه ها نخواهیم بود، توضیح داد:حضور دانشگاه های عظیم در استان تهران، شرایط ویژه ای را ایجاد نموده است که شاید در استان های دیگر کشور این شرایط وجود نداشته باشد. این دانشگاه های عظیم، قبلاً اختیارات بیشتری را نسبت به دانشگاه های شهرستان ها از طرف وزارتخانه دریافت نموده اند، طبیعی است که در این شورا ما در پی کاهش آن اختیارات نخواهیم بود، حتی اگر این اختیارات به گونه ای هم بیشتر گردد، یقیناً ما به اسم یکی از دانشگاه های عظیم کشور از این رویکرد استقبال خواهیم کرد.
وی در ادامه اعلام کرد: ممکن است دانشگاه های استان تهران به لحاظ اختیارات متفاوت باشند و این شورا در این زمینه بتواند به کاهش بروکراسی و به ویژه اتخاذ تصمیم های کارشناسی تر یاری کند. باز تأکید می کنم که فرصت همفکری و به اشتراک گذاشتن تجربه ها موضوع بسیار با ارزشی است که از دوباره کاری ها ممانعت به عمل می آورد و بر استحکام تصمیم ها می افزاید. این جلسه هم با حضور معاونان وزارت علوم و اعضای شورا به منظور آگاهی از تصمیم های اتخاذ شده و همفکری برای اقدام های بعدی تشکیل شده است.
نیلی احمدآبادی تأکید کرد: قطعاً این شورا نباید سطح اختیارت موجود دانشگاه ها به ویژه دانشگاه های عظیم را تغییر دهد، اگر اتفاقی قرار است بیفتد باید برای دانشگاه هایی باشد که اختیارات آنها محدود است تا این امر بتواند فرایند کارهای آنها را تسهیل تر کند. واقعیت این است که بدنه کارشناسی وزرات علوم، قوی نیست و کارشناسان آموزش عالی در دانشگاه ها هستند.
رئیس دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: اگر سیستمی را بتوانیم طراحی کنیم که بدنه کارشناسی دانشگاه ها در تصمیم سازی و تصمیم گیری وارد شوند، بسیار بهتر خواهد بود. این بحثی که تحت اسم استقلال دانشگاه ها مطرح است، بدین منظور نیست که اختیار بدون مسئولیت باشد، بلکه موضوع این است وقتی اختیاری به دانشگاه واگذار می گردد، بر اساس تنوع و خلاقیتی که ایجاد شده است بدنه کارشناسی دانشگاه ها می توانند به آموزش عالی یاری نمایند. اما وقتی تصمیم بخواهد در جای دیگری اتخاذ گردد، یقیناً این بدنه کارشناسی منفعل خواهد شد.
انتهای پیغام
منبع: خبرگزاری پانا