طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای رستوارنی ، تصویری و مرحله به مرحله
به گزارش مجله جام جهان، هر بار خواستید یک غذای مجلسی و خوشمزه داشته باشید به پخت لوبیا پلو با گوشت تکه ای حتما فکر کنید. این پلوی خوشمزه درست مثل طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت مرغ و طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده آسان است. در ادامه با هم طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای به سبک رستورانی را آنالیز می کنیم.
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای
- لوبیا سبز خرد شده 150 گرم
- گوشت 300 گرم
- پیاز 2 عدد
- برنج 400 گرم
- گوجه خرد شده 3 عدد
- رب گوجه 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و زعفران به میزان لازم
- آب گوشت یک لیوان
- آب یک لیوان
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای
1. سرخ کردن پیاز و اضافه کردن گوشت
اولین مرحله از طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای این است که پیازها را نگینی خرد نموده و در تابه با روغن تفت دهید. همزمان که پیاز در حال سرخ شدن است گوشت را با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید و مخلوط کنید تا یکدست گردد. وقتی پیاز طلایی شد، گوشت را اضافه کنید.
2. پخت گوشت لوبیا پلو
اجازه دهید گوشت از همه طرف به طور مساوی سرخ گردد بعد آب گوشت، آب، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، آب لیمو و دارچین را هم به ظرف اضافه کنید و سپس حرارت را کم کنید تا بجوشد، در ظرف را ببندید و بگذارید گوشت به مدت یک ساعت بپزید.
3. پخت لوبیا سبز و مایه لوبیا پلو با گوشت تکه ای
یک تابه بزرگ را روی حرارت زیاد گرم و روغن را اضافه کنید. لوبیا سبز را تا زمانی که تازه آغاز به نرم شدن کند تفت دهید و بعد با نمک و زردچوبه مزه دار کنید. لوبیا سبز را به مخلوط ظرف گوشت منتقل کنید و اجازه دهید آن هم بپزد.
4. آبکش کردن برنج
در این مرحله از طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای برنج را 3 بار آبکشی کنید. یک قابلمه بزرگ نچسب را با آب پر و نمک اضافه کنید. آب را به جوش بیاورید. وقتی آب جوش آمد، برنج تمیز را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید حدود 6 تا 8 دقیقه بجوشند و برنج اندکی نرم گردد سپس آن را آبکش کنید.
5. دم کردن لوبیا پلو با گوشت
در آخرین مرحله از طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای، قابلمه ای نچسب را روی حرارت میانه رو به بالا گرم و روغن را اضافه کنید. برش های سیب زمینی را در روغن داغ قابلمه بچینید و نمک بزنید سپس یک لایه برنج را به آرامی روی سیب زمینی ها بریزید. با استفاده از همان کف گیر، یک لایه از مخلوط مایه لوبیا پلو را به آرامی اضافه کنید.
لایه های متناوب برنج و لوبیا سبز را در قابلمه بریزید و با یک لایه لوبیا سبز در بالا پایان دهید. دسته قاشق چوبی خود را به آرامی در مرکز توده برنج خود قرار دهید تا خروجی بخار برای برنج ایجاد گردد. درِ قابلمه را با دم کنی یا دستمال نازک آشپزخانه بپوشانید و روی قابلمه قرار دهید. این به جذب رطوبت اضافی یاری می نماید، بعد حرارت را کم کنید و اجازه دهید لوبیا پلوی شما بپزد.
بعد از این که لوبیا پلو دم کشید میزانی از برنج سفید را بردارید و با زعفران مخلوط کنید. این برنج زعفرانی را برای تزیین روی لوبیا پلو قرار دهید.
نکات و فوت و فن طرز تهیه لوبیا پلو
طرز تهیه لوبیا پلو کار ساده ای است اما بهتر است در هنگام تهیه آن نکاتی را رعایت کنید تا یک لوبیا پلو خوشمزه و خاص داشته باشید.
برترین روش نگهداری به جامانده لوبیا پلو
به جامانده لوبیا پلو را می توانید در ظرف دربسته تا 5 روز نگهداری کنید. اما اگر می خواهید لوبیا پلو را فریز کنید هم حواستان باشد که باید آن را در ظرف مخصوص فریزر بریزید و حداقل تا 3 ماه بعد مصرف کنید فقط یادتان باشد بافت برنج پس از یخ زدن مثل روز اول نخواهد بود.
تهیه لوبیا پلو گیاهی یا بدون گوشت
لوبیا پلو را می توانید بدون گوشت هم بپزید پس اگر گیاهخوار هستید حتما طرز تهیه لوبیا پلو بدون گوشت را در کتاب کاله مطالعه کنید. حتی اگر اهل سویا هستید هم طرز تهیه لوبیا پلو با سویا را در کتاب کاله بخوانید.
روش های متفاوت روش سرو لوبیا پلو
لوبیا پلو در کنار سبزی خوردن، سالاد شیرازی، ماست و خیار و یا ترشی تکمیل می گردد. پس حتما برای داشتن یک لوبیاپلو کامل این ها را در سفره بگذارید.
ادویه مناسب لوبیا پلو
درست است که برای خوش عطر و بو شدن لوبیا پلویتان می توانید از ادویه پلو بهره ببرید اما اگر ادویه پلو را نداشتید، کافی است از پودر دارچین و گل محمدی بهره ببرید.
فقط دقت داشته باشید که پودر دارچین را به مخلوط حبوبات و گوشت خود اضافه نکنید چون آن را تیره می نماید و در نتیجه کل غذا تیره می گردد. برای پخت گوشت اگر خواستید دارچین بزنید حتما چوب دارچین بریزید.
گوجه فرنگی پوره شده راز خوشمزه شدن لوبیا پلو
استفاده از گوجه فرنگی رنده یا پوره شده راز لذیذ و خوشمزه شدن لوبیا پلو است. در دستور آشپزهای ماهر و رستوران ها همواره میزانی گوجه فرنگی رنده شده در کنار رب گوجه استفاده می گردد.
منبع: کتاب کاله