طعم غذا در هواپیما به چه علت تغییر می نماید؟
به گزارش مجله جام جهان، طعم غذا درهواپیما به چه علت تغییر می نماید؟
حتما شما هم به این مسئله فکر نموده اید که چرا غذا هواپیما هیچگاه خوشمزه نیست. یا این که چرا بعضی غذاها در پرواز طعم های متفاوتی دارند. خوب است بدانید که این فقط برای شما اتفاق نمی افتد و تقریباً تمامی مسافران از غذا هواپیما ناراضی می باشند. جالب تر از همه که اصلا به نوع غذا بستگی ندارد، و همگی مربوط به ارتفاع و فشار محیط کابین هواپیما می باشد. در اینجا به مواردی که باعث می شوند طعم غذا در هواپیما تغییر کند و راه چاره های کاهش آن اشاره نموده ایم. تا سرانجام همراه خبرنگاران باشید.
در طول پرواز شما در ارتفاع 9 هزار متری (30 هزار پایی) از سطح زمین قرار دارید. و قرار است مدتی را در یک صندلی به انتظار بنشینیید. این انتظار و پرداخت هزینه تقریباً بالا برای خرید بلیط هواپیما، این توقع را به وجود می آورد که غذایی بسیار خوب برای شما سرو گردد. اما با این حال با خوردن یک تکه غذا، طعم متفاوت و آن شما را شکه خواهد نمود. گرچه به راحتی می توان خطوط هوایی را برای سرو غذای بی ارزش مقصر دانست، اما مشکل پیچیده تر می باشد زمانی که چیزی در هواپیما می خورید، چندین عامل در توانایی چشایی شما برای لذت بردن از غذا تاًثیر می گذارد.
پخت انبوه و دوباره گرم کردن غذا
به علت این که غذا به صورت انبوه فراوری و وارد هواپیما می گردد، به صورت بسته بندی به مسافران ارائه می گردد. که خود یکی از دلایل کم شدن جذابیت وعده های غذایی پرواز می گردد. برای پخت غذاهای هواپیما قوانین و اصول خاصی وجود دارد که تمامی ایرلاین ها باید آن را رعایت نمایند، به طور مثال پخت تمام مواد غذایی روی زمین چند ساعت قبل از پرواز انجام می گردد. این به این معنی می باشد که تمامی وعده های غذایی یخ زده در هوا دوباره گرم می گردد. همین مسئله باعث پایین آمدن کیفیت غذا می گردد.
سس اضافه
پرسنل خطوط هوایی در طول پرواز، مجبور هستند در مدت کوتاهی تعداد زیادی وعده غذایی را دوباره گرم و به سرعت سرو نمایند، همین مسئله باعث خشک شدن غذا می گردد. به همین علت معمولا در هنگام پخت غذا سس یا آبگوشت غذا را بیشتر از حالت عادی اضافه می نمایند که باعث تغییر مزه غذا نیز می گردد.
هوا داخل کابین باعث تغییر حس بویایی و چشایی شما می گردد
یکی از اصلی ترین دلایل بد مزه شدن غذا هواپیما، هوا داخل کابین در هنگام پرواز می باشد. هنگامی که شما درارتفاع 30 هزار فوتی از سطح زمین قرار دارید، کابین دارای فشار کم، هوای خشک، رطوبت کم و سر و صدای پس زمینه می باشد، همه این عوامل در حس بویایی و چشایی شما تاًثیر می گذارد. بینی و دهان شما می تواند خشک گردد و جوانه های بویایی شما را ضعیف کند.
به همین علت آشپز ها با اضافه کردن نمک و شکر اضافی سعی در جبران طعم غذا می نمایند. اما متاسفانه تاًثیر چندانی بر شفافیت مزه غذا ندارد. و تنها باعث تغییر بد طعم غذا می گردد. صداهای بلند و طولانی در درک بعضی حس ها اختلال ایجاد می نمایند. به طور کلی هواپیما نیز دارای صداهای بسیاری می باشد، همین مسئله نیز به طور ناخودآگاه باعث می گردد که لذت کافی از غذا خود نبرید.
استرس در طول پرواز
مسافرت با هواپیما و یا حتی شروع یک سفر، تا حدودی باعث ایجاد استرس در بعضی افراد می گردد؛ احتمالاً این مسئله تاًثیری در اندازه لذت بردن شما از غذا می گردد. چای بابونه می تواند بسیار تسکین دهنده باشد، اگر احساس می کنید که نیاز به این آرامبخش دارید می توانید چای کیسه ای بابونه را با خود به پرواز ببرید.
کلاس پروازی
به طور کلی تمامی ایرلاین های سراسر دنیا، در سال های اخیر توجه بسیاری به کیفیت غذاهای خود داشته و اقدامات بسیاری نیز انجام داده اند، اما با این وجود نوع کلاس پروازی که انتخاب می کنید در کیفیت غذایی که برایتان سرو می گردد، تاًثیر بسیاری دارد. معمولا مسافران کلاس اکونومی معمولی ترین غذای هواپیما را دریافت می نمایند. اما مسافرانی که بلیط هواپیما بیزینس و بلیط هواپیما فرست کلاس را تهیه نموده اند برترین غذا را دریافت می نمایند.
در شرکت های هواپیماسازی نیز هواپیماهایی به سفارش بعضی ایرلاین های مطرح دنیا ساخته می گردد که با تکنولوژی روز فشار هوا داخل کابین را بهبود می بخشند. همین باعث می گردد مسافران راحت تر طعم غذا را درک نمایند.
البته ایرلاین های اول دنیا برای غذای بخش فرست و بیزینس سرآشپز های معروف و به نام را استخدام نموده اند، تا غذایی تازه و بسیار با کیفیت سرو گردد.
البته امروزه تمامی ایرلاین ها غذاهای بسیار خوبی برای مسافران سرو می نمایند و اصلی ترین و شاید بتوان گفت تنها علت تغییر طعم غذا در پرواز، هوا داخل کابین و مسزان استرس فرد می باشد.
منبع: طاهاگشت