کاهش قندخون با مصرف پروبیوتیک ها

به گزارش خبرنگاران، این مطالعه شامل افرادی بود که از رژیم غذایی DASH که برای افراد مبتلا به فشارخون بالا توصیه می گردد، پیروی می کردند. افراد پیروی کننده از این رژیم غذایی که پروبیوتیک ها را هم مصرف می کردند، در طول یک دوره سه ماهه شاهد کاهش سطح قند خون شان نیز بودند.

کاهش قندخون با مصرف پروبیوتیک ها

آرجون پاندی، عضو تیم تحقیق از مرکز مراقبت قلب کمبریج اونتاریو، در این باره می گوید: اگرچه تحقیقات بیشتری در این زمینه احتیاج است، اما یافته ها نشان می دهد که افزودن پروبیوتیک به رژیم غذایی DASH می تواند شیوه ای برای یاری به حفاظت از افراد در مقابل دیابت نیز باشد.

در این مطالعه 80 فرد مبتلا به فشارخون بالا در گروه رژیم غذایی DASH یا رژیم غذایی DASH به همراه غذاهای غنی از پروبیوتیک قرار داده شدند. در حدود 15 درصد شرکت کنندگان دارای علائم پیش دیابت بودند بدین معنا که میزان قندخون شان افزایش یافته اما آنقدر بالا نیست که به عنوان دیابت تشخیص داده گردد.

به گفته پاندی، رژیم غذایی DASH (شیوه رژیمی توقف فشارخون بالا) یکی از موثرترین شیوه های غیردارویی بهبود سلامت قلب از جمله کاهش فشارخون است.

در این مطالعه، افراد گروه رژیم غذایی DASH به همراه پروبیوتیک، به جای مصرف هر نوع محصول لبنی کم چرب، از ماست پروبیوتیک کم چرب استفاده می کردند.

قبل از آغاز رژیم غذایی توسط شرکت کنندگان، محققان A1C هموگلوبین افراد، میزان قندخون در حالت ناشتا و فشارخون شان را اندازه گیری کردند. در سرانجام مطالعه هم مجددا این فاکتورها اندازه گیری شد.

محققان دریافتند قبل از آغاز رژیم غذایی، هیچ تفاوتی در میزان فاکتورهای اندازه گیری شده بین دو گروه وجود نداشت.

بعد از سه ماه، در هر دو گروه اندازه فشارخون به میزان مشابهی پایین آمده بود. به عبارت دیگر افزودن پروبیوتیک ارتباطی با تغییر در فشارخون نداشت.

اما افزودن پروبیوتیک ارتباط چشمگیری با اندازه قندخون شرکت کنندگان داشت. بطوریکه قندخون ناشتا افراد شرکت کننده در گروه رژیم غذایی DASH به همراه پروبیوتیک به طور میانگین 10.7 درصد کاهش یافته بود درحالیکه در گروه رژیم غذایی DASH کاهش 3.3 درصدی مشاهده شده بود.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: بروزرسانی: 7 آذر 1398 شناسه مطلب: 49

به "کاهش قندخون با مصرف پروبیوتیک ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاهش قندخون با مصرف پروبیوتیک ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید