7 خاصیت شگفت انگیز چای قاصدک
به گزارش مجله جام جهان، حتما تا به حال قاصدک هایی که در آسمان پرواز می نمایند را دیده اید، اما قطعا به این فکر نکرده اید که از این قاصدک ها می توان چای تهیه کرد. در این مقاله ما را همراهی کنید تا شما را با خواص فوق العاده چای قاصدک برای بدن و طرز تهیه آن آشنا کنیم.
خواص چای قاصدک
1. یاری به دفع آب اضافی از بدن
اگر مشکل نفخ شکم دارید، چای قاصدک می تواند با خاصیت ادرارآور خود و افزایش ادرار به بهبود شرایط تان یاری کند. در یک مطالعه اندازه دفع ادرار پس از صرف 2 فنجان چای تهیه شده از برگ های قاصدک افزایش یافت.2. یاری به سلامت کبددر بسیاری از فرهنگ ها از ریشه قاصدک به عنوان دارویی برای کبد استفاده می گردد. براساس مطالعات اولیه این ویژگی به خاطر توانایی ریشه قاصدک در افزایش جریان صفرا است. درنتیجه ریشه قاصدک می تواند به سم زدایی کبد، درمان مسائل چشم و پوست و بهبود علائم بیماری های کبد یاری کند. براساس مطالعه ای که در سال 2017 صورت گرفت پلی ساکاریدهای موجود در قاصدک برای عملکرد کبد مفید هستند.
3. جایگزین طبیعی قهوهشاید بتوانید ریشه قاصدک آماده دم کردن را از بعضی فروشگاه ها تهیه کنید، ولی خودتان هم می توانید قاصدک را برداشت کنید. سپس ریشه جوان قاصدک را روی حرارت برشته کنید تا به رنگ قهوه ای تیره در بیاید. سپس آن را با آب داغ ترکیب کنید و بعد از صاف کردن، از مصرف این نوشیدنیِ جایگزین قهوه لذت ببرید.
4. شباهت های قاصدک و داروهای لاغریبراساس مطالعه ای که به تازگی در کره جنوبی صورت گرفت قاصدک می تواند تأثیری مشابه داروی لاغری اُرلیستات را بر جای بگذارد. این دارو ازطریق مهار آنزیم لیپاز لوزالمعده عمل می نماید. این آنزیم در طول هضم غذا آزاد شده و موجب شکستن چربی ها می گردد. آزمایش عصاره قاصدک بر موش ها نتایجی مشابه داروی ارلیستات را نشان داده و محققان را ترغیب نموده تا بر روی خواص ضدچاقی قاصدک تحقیقات بیشتری انجام بدهند.
5. تسکین ناراحتی های گوارشیچای ریشه قاصدک می تواند تأثیرات مثبتی بر دستگاه گوارش داشته باشد. البته بیشتر تأثیرات براساس احساس مصرف کننده بوده و هنوز آزمایشات علمی در رد یا تأیید آن صورت نگرفته است. از قاصدک به طور تاریخی در کاهش اشتها، تسکین ناراحتی های گوارشی خفیف و بهبود یبوست استفاده می شده است.
6. خاصیت ضدسرطانبه تازگی خواص قاصدک در مبارزه با سرطان آنالیز و نتایج بسیار امیدوارکننده ای حاصل شده است. در مطالعه ای که در سال 2011 در کانادا انجام گرفت، عصاره ریشه قاصدک توانست بدون تأثیر بر سلول های غیرسرطانی موجب مرگ سلول های سرطانی ملانوما (توموری با منشأ سلول های ملانین دار) بگردد. مطالعه دیگری تأثیر مشابهی را بر سلول های سرطانی لوزالمعدهنشان داد. بااینکه تأثیر ضدسرطان قاصدک هنوز به خوبی مطالعه نشده است، ولی نتایج فعلی امیدبخش است.
7. یاری به پیشگیری از عفونت های دستگاه ادراریریشه و برگ قاصدک به همراه گیاه دیگری به نام انگور خرس (آقطی سیاه) می تواند از عفونت های دستگاه ادراری جلوگیری کند. به نظر می رسد علت تأثیرگذاری این ترکیب به خاطر خاصیت ضدباکتری انگور خرس و خاصیت ادرارآور قاصدک باشد.
عوارض جانبی احتمالیقاصدک برای بیشتر افراد بی خطر است. بااین حال لمس کردن یا خوردن قاصدک ممکن است باعث بروز واکنش های آلرژیک در بعضی افراد بگردد. بعلاوه قاصدک با بعضی داروها مانند داروهای ادرارآور، لیتیوم (از داروهای تثبیت کننده خُلق که برای درمان اختلال دوقطبی و شیدایی مصرف می گردد) و سیپروفلوکساسین (نوعی آنتی بیوتیک) تداخل دارد. اگر از دارویی استفاده می کنید، قبل از مصرف چای قاصدک با پزشک مشورت کنید.
طرز تهیه چای قاصدکتهیه چای قاصدک آسان است. فقط باید مطمئن شوید که قاصدک قبل از برداشت درمعرض مواد شیمیایی نبوده است. بعلاوه بهتر است تا گیاه را در زمان جوانی برداشت کنید. پس از پاک کردن و آماده سازی گیاه، آب جوش را روی برگ ها یا ریشه حرارت دیده قاصدک بریزید، بگذارید دم بکشد، تفاله ها را صاف کنید و از مصرف چای قاصدک لذت ببرید.
منبع: سایت چطور
منبع: راسخون