این مواد غذایی را خام بخورید
به گزارش مجله جام جهان، حرارت بر ترکیبات مواد غذایی تاثیر می گذارد و گرچه در خصوص برخی ریزمغذی ها مانند پروتئین ها و لیکوپن به جذب بهتر یاری می نماید، اما برخی دیگر به خصوص ویتامین ها تحت تاثیر حرارت کاهش پیدا می نمایند.
توصیه می گردد که برخی مواد غذایی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد، خام مصرف شوند تا ارزش تغذیه ای بیشتری داشته باشند.
کلم بروکلی خام و پیشگیری از سرطان
کلم بروکلی حاوی میزان فراوان ترکیباتی به نام گلوکوسینولات است که طی فرایند هضم، به مولکول های فعال تبدیل می گردد و در روند پاکسازی بدن و محافظت در برابر برخی سرطان ها نقش دارند. در زمان پخت طولانی میزان این ترکیبات کاهش می یابد و آنزیم زمینه ساز این فرایند، غیرفعال می گردد. خوردن بروکلی خام به منظور تامین ویتامین C نیز موثر است. البته اگر مصرف بروکلی خام موجب ناراحتی گوارشی تان می گردد 3 تا 5 دقیقه بخارپز شدن آن مفید خواهد بود.
سیر و بهره مندی از ترکیبات گوگردی
فرایند پخت باعث از بین رفتن آنزیم فعال کننده آلیسین و دیگر ترکیبات گوگردی سیر می گردد. این ترکیبات خاصیت ضدباکتریایی، ضدکلسترول و ضدسرطان دارند. البته بلعیدن حبه های سیر کامل نیز چندان تاثیری ندارد، زیرا در زمان هضم سیر این ترکیبات آزاد و فعال می شوند که در واقع بوی سیر نیز در این زمان احساس خواهد شد. بنابراین، اگر تمایلی به خوردن سیر تازه ندارید، در چند دقیقه آخر طبخ غذا سیر را اضافه کنید تا آنزیم ها غیرفعال نشوند.
جعفری و تامین ویتامین C
ویتامین C در برابر حرارت بسیار حساس است و از بین می رود. البته طی نگهداری طولانی و جریان هوا نیز این ویتامین تخریب می گردد. ویتامین C که برای محافظت بدن در برابر عفونت ها و جذب آهن و کلسیم لازم است، به میزان فراوان در جعفری وجود دارد. البته علاوه بر اینکه بهتر است جعفری، خام مصرف گردد، درست پیش از سرو غذا باید خرد و به غذا افزوده گردد.
میوه های تابستانی و تامین آب بدن
علاوه بر اینکه فرایند پخت، ویتامین C میوه های تابستانی مانند هلو، زردآلو و آلو را از بین می برد، بخشی از فیبر ها نیز تخریب می شوند. بنابراین، برای بهره مندی از فیبر ها و آب موجود در این میوه ها توصیه می گردد که آن ها را خام بخوریم.
کاکائو و تامین آنتی اکسیدانها
برای تهیه شکلات معمولا دانه های کاکائو حرارت داده می گردد تا کاکائو طعم بهتری داشته باشد. در حالی که این فرایند موجب از بین رفتن بخشی از آنتی اکسیدان های موجود در آن می گردد. برای بهره مندی از حداکثر خواص شکلات بهتر است شکلات تلخ حاوی حداقل 70 درصد کاکائو و ترجیحا کاکائو خام انتخاب کرد. بعلاوه توصیه می گردد از حرارت دادن دوباره آن نیز پرهیز گردد.
منبع: برنا
منبع: فرارو