یک منوی خوشمزه برای اینکه هورمون های بدنت را تنظیم کنی!

به گزارش مجله جام جهان، نمناک/ هورمون هایی مثل استروژن و انسولین جزء آن دسته از مواد شیمیایی هستند که پیغام رسانی می نمایند و روی جنبه های مختلفی از سلامت اثرگزار هستند . این هورمون ها در کل بدن نقش دارند و به وسیله جریان خون به قسمت های مختلف انتقال داده می شوند.

یک منوی خوشمزه برای اینکه هورمون های بدنت را تنظیم کنی!

ناتعادلی در این هورمون ها باعث ایجاد عوارض جانبی مثل نازک و ضعیف شدن موها ، بی خوابی ، ریزش مو، خستگی ، افسردگی ، افزایش وزن و ناباروری می شود . در نتیجه در این قسمت از سلامت نمناک مواد غذایی را به شما معرفی می کنیم که برای تنظیم سطح هورمونی شما مفید هستند.

1. روغن نارگیل

روغن نارگیل حاوی لوریک اسید است که این ماده برای درمان فراوری هورمون ها موثر می باشد . همچنین با ویروس ها و باکتری های مضر در بدن مبارزه می نماید ، هضم آن راحت است ، متابولیسم بدن را سرعت می بخشد و انرژی خوبی را برای بدن فراهم خواهد نمود.

2. آووکادو

آووکادو حاوی اسیدهای چرب سالم است و به راحتی مواد مغذی را به بدن جذب می نماید . همچنین حاوی پتاسیم، فیبر، منیزیم ، فولیک اسید ، ویتامین E و ویتامین های B می باشد و در نتیجه به خوبی هورمون ها را تنظیم می نماید.

3. دانه کتان

دانه کتان یکی از منابع سرشار از استروژن است که یک هورمون ضروری هم برای مردان و هم برای زنان محسوب می شود . همچنین محتوای فیبر بالایی دارد و شما را سیر نگه می دارد . سطح کلسترول آن نیز پایین است و برای افرادی که قصد کاهش وزن و تنظیم هورمونی دارند ، بسیار مناسب می باشد.

4. زردچوبه

گیاهان و ادویه جات قطعا چیزهایی فراتر از طعم و مزه به وعده هایی غذایی ما می بخشند و آن تنظیم تعادل هورمون های بدن است. سیر، رزماری، آویشن، زردچوبه، زنجبیل، زیره سبز، کاری و فلفل هندی همگی بسیار مفیدند. زردچوبه محبوب ترین آنهاست زیرا به طور طبیعی از خواصی برای کاهش التهاب، درد و نفخ برخوردار است .

5. دانه کنجد

دانه کنجد هورمون ها را به طور طبیعی تنظیم می نماید . این ماده فیبر مناسب و مواد معدنی دارد و به عنوان میان وعده گزینه مناسبی است . عموما برای مصرف در سالاد نیز گزینه مناسبی می باشد.

6. انار

آب انار دارای خواص ضدالتهابی ، ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی است که از ایجاد سلول های سرطانی در پوست ، سینه و روده پیشگیری می نماید . یکی از قوی ترین استروژن های بدن به نام استرودیول ، نقش بسیار مهمی در گسترش سلول های سرطانی سینه دارد اغلب سرطان ها دارد.

انار دارای بعضی ترکیبات طبیعی است که از تبدیل استروژن های ضعیف به استرادیول جلوگیری می نماید و در نتیجه برای تنظیم هورمون ها بسیار موثر خواهد بود.

7. سبوس

سبوس نه تنها دارای فیتواستروژن است ، بلکه هورمون ها را نیز تنظیم نموده و با کمبود استروژن مبارزه می نماید . علاوه بر آن حاوی فیبر است که برای رژیم غذایی مناسب ضروری می باشد.

8. هویج

هویج خام به میزان زیادی حاوی فیبر است و استروژن های اضافی را در بدن از بین می برد . هم زنان و هم مردانی که از کمبود استروژن در بدن رنج می برند ، حتما باید هویج خام زیادی را مصرف نمایند.

9. ماکا

ریشه ماکا یکی از اعضای خانواده تربچه است و فراوری هورمون و میل جنسی را تقویت می نماید . با مصرف این دانه علائم مربوط به سندروم پیش از قاعدگی کاهش می یابد و باروری و بهبود پوست نیز افزایش پیدا خواهد نمود و همچنین فراوری اسپرم نیز در مردان تقویت خواهد شد.

10. کوینوآ

کوینوآ از خانواده چغندر ، اسفناج و سوییس چارد است . این گیاه محتوای پروتئینی بالایی دارد و فاقد گلتونی است . به همین دلیل هم به راحتی هضم می شود و هم به تنظیم انرژی می پردازد.

11. ماست

ماست پروبیوتیک عملکرد سیستم گوارش را بهبود بخشیده و توازن باکتری های مفید در روده را تنظیم نموده و به متابولیسم استروژن ها یاری می نماید . اطلاعات به دست آمده حاکی از آن است که فقط خوردن نصف فنجان ماست به صورت روزانه ، باعث تنظیم هورمون ها خواهد شد.

12. اسفناج

اسفناج حاوی استروییدهای گیاهی است و متابولیسم گلوکز را بالا می برد . همچنین سطح قند خون را تنظیم نموده و احتیاج بدن به تزریق هومون انسولین را می کاهد . کلروفیل موجود در اسفناج بدن را از سم های محیطی محفوظ نگه می دارد.

13. دانه چیا یا تخم شربتی

تخم شربتی دارای فیبر نامحلول است و کالری کمی دارد و همچنین قند خون را تنظیم نموده و حساسیت به انسولین را می کاهد . از طرفی دیابت را مدیریت می نماید ، علائم سندروم متابولیک را بهبود می بخشد و فشار خون و کلسترول را نیز تنظیم خواهد نمود . این گیاه در کاهش التهاب و تنظیم هورمون ها نیز موثر است.

14. کلم بروکلی

کلم بروکلی مانند اسفناج عمل می نماید و علاوه بر تنظیم هورمون ، متابولیسم ، میزان آهن ، زینک و منیزیم را نیز بهبود می بخشد.

15. ماهی سالمون

سالمون یک ماهی معروف و جزء منابع سرشار از ویتامین D، اسیدهای چرب امگا 3 و پروتئین می باشد.

16. گردو و بادام

گردو و بادام هر دو دارای آنتی اکسیدان و پروتئین هستند و قابلیت بالایی در تنظیم هورمون ها دارند.

17. گوشت مرغ و خروس

گوشت مرغ و خروس جزء منابع سالم پروتئین و چربی است و ویتامین های کافی را به بدن می رساند که باعث تنظیم هورمونی خواهد شد.

18. گوشت قرمز

گوشت قرمز جزء منابع سرشاری از زینک ، آهن ، ویتامین های B و پروتئین است و تاثیر مثبتی روی سلامت غدد درون ریز دارد.

19. تخم مرغ ها

تخم مرغ سطح کلسترول را تنظیم می نماید و همچنین یک منبع پروتئینی مناسب محسوب می شود و ویتامین های ضروری بدن را نیز تنظیم خواهد نمود.

20. تخم کدو

تخم کدو یکی از بهترین ها در تنظیم هورمون است و پروتئین ، مواد معدنی و استرول های سالم گیاهی را نیز به بدن می رساند.

21. گوجه فرنگی

گوجه فرنگی نیز یکی از بهترین ها در تنظیم هورمون است و منبع عظیمی از فلاوونیدها و کلسیم و مواد معدنی محسوب می شود.

22. لبو یا چغندر قرمز

این ماده سرشار از فیبر، فلاوونیدها ، مواد معدنی و ویتامین ها می باشد و با تنظیم هورمونی ، گوارش را نیز بهبود می بخشد.

23. سیر

سیر یک ماده ضد التهاب و آنتی اکسیدان است و حاوی آلیسین می باشد و در تنظیم هورمون ها نیز بسیار موثر خواهد بود.

24. جودوسر

جو غنی از ویتامین E، روی ، سلنیوم ، آهن ، مس ، منگنز و منیزیم است و همچنین سرشار از پروتئین و فیبر است که به تنظیم قند خون و انسولین یاری خواهد نمود و موجب کاهش کلسترول و خطر ابتلا به بیماری های قلبی خواهد شد.

25. پسته ، تخم آفتابگردان و صنوبر

این دانه ها جزء محصولات آجیل هستند و منبع سالمی از چربی و لینولنیک اسید می باشند که برای تنظیم هورمون ها ضروری هستند . البته باید به اندازه متناسبی مصرف شوند و در استفاده از آن ها زیاده روی نکنید.

26.بین مصرف امگا 3 و امگا 6 تعادل برقرار کنید.

بسیاری از افراد عادت دارند که مصرف امگا 6 را جایگزین امگا 3 نمایند . امگا 6 جزء چربی های غیر اشباع است و همچنین جزء اسید چرب لازم است . امگا 3 نیز به آن شبیه است و بسیاری از افراد هردوی اینها را یکی می دانند اما هرگز نباید آنها را جایگزین یکدیگر کنید زیرا هر دو به یک اندازه برای بدن و تنظیم هورمون ها ضروری هستند.

27. روغن زیتون

چربی های تک رشته ای غیر اشباع نیز در روغن زیتون وجود دارد که به تنظیم هورمون ها می پردازد.

28. شکلات تلخ

شکلات تلخ حاوی سطح مطلوبی ار مواد مغذی لازم است و ویتامین A، B،E، آهن ، پتاسیم ، کلسیم، منیزیم و فلاوونیدها به اندازه کافی درآن یافت می شود.

29. محدود کردن غذاهای سرخ کردنی

یکی دیگر از راهکارهای درمانی برای تنظیم هورمون ها دوری از مواد مضر سرخ کردنی و چربی دار است . مصرف بیش از حد چربی های ناسالم دمای بدن را بالا می برد و ساختار چربی های بدن را نیز بهم می ریزد و در جذب آن ها اختلال ایجاد می نماید . این غذاها اکسیداسیون می شوند و تاثیر منفی روی تنظیم سطح هورمون ها خواهند داشت.

30. سیب

سیب دارای آنتی اکسیدان فلاونوئیدی و آنتی هیستامین به صورت طبیعی است . مانند سایر فلاونوئیدها ، از خواص استروژنی گیاهی برخوردار است . مطالعات اخیر نشان می دهد که خوردن یک عدد سیب در روز خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها مانند ؛ پوکی استخوان ، بیماری های قلبی ، سرطان، سکته و ... را کاهش خواهد داد.

31. چای سبز

چای سبز متابولیسم بدن را افزایش می دهد و نوعی چربی سوز محسوب می شود . کافئین موجود در آن نیز انرژی را افزایش داده و همچنین حاوی تیناین است که مانع از ترشح کورتیزول می شود و در نتیجه برای تنظیم هورمون ها گزینه مناسبی خواهد بود.

32. مکمل های ویتامین D3

نقش ویتامین D3 افزایش سلامت بدنی است و روی سیستم ایمنی ، میزان هورمون انسولین ، فشار خون و سلامت مغز و نخاع نیز موثر است.

33. استفاده نکردن از قرص های ضد بارداری

قرص های ضد بارداری پیچیدگی های زیادی را ایجاد می نمایند . مصرف این قرص ها در بلند مدت باعث ایجاد مسائل زیر می شود :

خونریزی بین پریودها

افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه

افزایش خطر خونریزی رحمی ، انعقاد خون ، حمله قلبی و سکته

میگرن

فشار خون بالا

افزایش وزن

تغییرات روحیه

حالت تهوع

تومورهای کبدی

درد سینه

بنابراین بهتر است که از روش هایی غیر از قرص برای جلوگیری از بارداری بهره ببرید.

34. روغن رازیانه

روغن رازیانه واکنش سیستم ایمنی و اختلالات تیروئیدی را کنترل می نماید . همچنین بدن را آرام نموده ، متابولیسم را افزایش داده ، التهاب را تسکین ، گوارش را بهبود بخشیده و هومورن ها را نیز تنظیم می نماید.

35. دارچین

همانطور که در بخشهای قبلی سلامت نمناک و مرد مطلب خواص دارچین گفتیم دارچین یاری بسزایی به تنظیم هورمون انسولین می نماید و این به معنای تنظیم شاخص قند خون و در نتیجه انسولین کم تر در بدن است و به بهبود دیابت هم یاری خواهد نمود.

مقداری دارچین سیلان را به غذاها و نوشیدنی های خود اضافه کنید.

36. روغن لاوندر

این روغن تعادل هورمونی را بالا می برد ، کیفیت خواب را افزایش می دهد و بدن را گرم نگه خواهد داشت.

37. روغن آویشن

این روغن فراوری پروژسترون را افزایش می دهد ، مسائل سلامتی ، نازایی ، افسردگی ، فیبروم، بی خوابی ، ریزش مو و یائسگی را نیز می کاهد و همچنین در میزان هورمون های طبیعی تعادل برقرار می نماید و ترکیب چند قطره از آن با آب گرم در حمام معجزه آفرین خواهد بود.

38. روغن چوب صندل

روغن این گیاه میل جنسی را تقویت می نماید و در ریلکیسیشن بسیار موثر است . بوی آن نیز بسیار آرامش بخش است و استرس و ناتعادلی هورمونی را از بین می برد.

فقط کافی است که سه قطره از آن را به مچ یا کف پای خود اعمال کنید.

منبع: همگردی
انتشار: 26 آبان 1399 بروزرسانی: 26 آبان 1399 گردآورنده: shahjahanfaroj.ir شناسه مطلب: 798

به "یک منوی خوشمزه برای اینکه هورمون های بدنت را تنظیم کنی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یک منوی خوشمزه برای اینکه هورمون های بدنت را تنظیم کنی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید