تغذیه ناسالم علت 20 درصد مرگ ها، 820 میلیون گرسنه در جهان

به گزارش مجله جام جهان، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: 20 درصد مرگ ها در سراسر جهان، به علت عادات غذایی ناسالم اتفاق می افتد.

تغذیه ناسالم علت 20 درصد مرگ ها، 820 میلیون گرسنه در جهان

به گزارش، مهران ولایی، با عنوان این مطلب که یک پنجم از مرگ و میر ها در سراسر دنیا به علت داشتن عادات غذایی ناسالم است، اضافه نمود: این مرگ و میرها، هر سال هزینه ای بیش از 2 تریلیون دلار به بودجه های بهداشت ملی وارد می کند.

وی با اشاره به شعار روز دنیای غذا که تغذیه سالم برای دستیابی به دنیای بدون گرسنگی نامگذاری شده است، به تغییر عادات غذایی افراد اشاره کرد و گفت: در دهه های اخیر به دلیل دنیای شدن، شهر نشینی و افزایش درآمدها، رژیم و عادات غذایی افراد به طور چشمگیری تغییر یافته است. ما عمدتا از مصرف غذا های فصلی به طور عمده غذا های با پایه گیاهی و غنی از فیبر به سمت مصرف غذا هایی با کربوهیدرات تصفیه شده (غنی از نشاسته)، قند و چربی و نمک زیاد، غذا های فرآوری شده، گوشت و سایر محصولات با منبع حیوانی حرکت کرده ایم.

ولایی ادامه داد: همچنین، زمان کمتری برای تهیه وعده های غذایی در خانه صرف می شود و مردم به ویژه در شهرها، پیوسته بیشتر به سوپر مارکت ها، فروشگاه های فست فود، فروشندگان مواد غذایی خیابانی و رستوران های دور افتاده تکیه می کنند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران، با عنوان این مطلب که ترکیبی از رژیم های ناسالم و سبک زندگی بی تحرک باعث افزایش میزان چاقی شده است، اضافه نمود: نه تنها در کشور های توسعه یافته بلکه در کشور های کم درآمد، جایی که گرسنگی و چاقی اغلب همزیستی دارند، چاقی رو به افزایش است.

وی گفت: هم اکنون بیش از 670 میلیون بزرگسال و 120 میلیون دختر و پسر 5 تا 19 سال چاق هستند و بیش از 40 میلیون کودک زیر 5 سال دارای اضافه وزن هستند، در حالی که بیش از 820 میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند.

ولایی با عنوان این مطلب که رژیم غذایی ناسالم عامل خطر اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر، از جمله بیماری های قلبی عروقی، دیابت و برخی از سرطان ها است، گفت: چاقی و سایر انواع سوءتغذیه تقریباً از هر سه نفر یک نفر را مبتلا می کند.

وی گفت: پیش بینی ها نشان می دهد که تا سال 2025، این وضعیت به یک نفر از هر دو نفر خواهد رسید.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران، در عین حال اضافه نمود: خبر خوب این است که راهکار های مقرون به صرفه برای کاهش انواع سوء تغذیه وجود دارد، اما آن ها نیاز به تعهد و اقدام دنیای بیشتری دارند. به طوری که یک رژیم غذایی زمانی رژیم غذایی سالم محسوب می شود که با دارا بودن اصول تنوع، میزان کافی، سلامت، ایمنی و مغذی بودن، نیاز های تغذیه ای افراد را تامین کند و خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد.

وی ادامه داد: رژیم غذایی سالم باید شامل انواع میوها، سبزیجات، حبوبات، آجیل، دانه ها و غلات سبوس دار و مصرف غذا های کم چرب به خصوص چربی های اشباع و با قند و نمک کم باشد. اما، متاسفانه در حال حاضر به علت تغییر سبک زندگی و مسائل اقتصادی برای بسیاری از افراد در دنیا، این رژیم غذایی سالم قابل دسترس یا مقرون به صرفه نیست.

منبع : مهر

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 29 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: shahjahanfaroj.ir شناسه مطلب: 96

به "تغذیه ناسالم علت 20 درصد مرگ ها، 820 میلیون گرسنه در جهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تغذیه ناسالم علت 20 درصد مرگ ها، 820 میلیون گرسنه در جهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید