دانستنی های جالب درباره چشم سبزها
به گزارش مجله جام جهان، از میان رنگ های چشم متفاوتی که وجود دارند، رنگ سبز چشم از رنگ های نادری ست که توجهات زیادی را به سمت خود جلب می نماید. حقایق جالبی در خصوص افرادی که چشمان سبز دارند وجود دارد که در ادامه بیان می گردد.
آن ها جزو اقلیت ها هستند
اگر شما هم چشمان سبز رنگی دارید، بدانید که در جهان، جزو اقلیت ها هستید. 55 تا 79 درصد از کل جمعیت جهان را افرادی که چشمان قهوه ای دارند، تشکیل می دهند، این در حالی ست که افرادی با چشمان سبز تنها 2 در صد از این آمار را به خود اختصاص داده اند. حتی نادرتر از این رنگ چشم هم داریم. درصد افرادی که رنگ چشم خاکستری دارند، حتی از چشم سبز ها هم کمتر است. جالب است بدانید که موقرمز ها هم 2 درصد از جمعیت کل جهان را تشکیل می دهند. تحقیقات نشان داده که رنگ چشم موقرمز ها به 3 رنگ تقسیم می گردد: قهوه ای، سبز یا فندقی. با این اوصاف می توان گفت که جسیکا چستین، هنرپیشه آمریکایی، جزو اقلیت های جهان است که هم مو های قرمز و هم چشمان سبز دارد.اروپا بیشترین درصد چشم سبز ها را دارداز آنجا که اشاره کردیم چشم سبز ها جزو اقلیت های جامعه محسوب می شوند، از این رو شاید برایتان جالب باشد بدانید که آن ها بیشتر در کدام کشور های جهان ساکن اند. اگر به اروپا سفر نموده باشید، به جواب این سوال پی می برید. تحقیقات نشان داده که 86 درصد جمعیت کشور های ایرلند و اسکاتلند چشمانی سبز یا آبی دارند. این آمار در خصوص کشوری، چون ایسلند هم صادق است. 87% مردان و 89% زنان این کشور یکی از این دو رنگ چشم را دارند که بیشتر از نژاد سلتی و ژرمنی ها هستند.
اگر چه افرادی که چشمانی قهوه ای رنگ دارند، بیشترین درصد جمعیت جهان را به خود اختصاص داده اند، اما اگر به اسکاتلند سفر کنید، می بینید که تعداد افرادی که چشمان سبز رنگ دارند، از آن هایی که چشمان شان قهوه ای ست، به مراتب بیشتر است.
چشم سبزها، رنگدانه های سبز رنگ ندارنداگر چه ما چشمان بعضی افراد را سبز می بینیم، اما واقعیت چیز دیگری ست. در واقع هیچ چشمی به رنگ سبز مطلق نمی باشد، بلکه از ترکیب رنگ های دیگر است که این رنگ به چشم ما سبز می آید. افردی که چشمان سبز رنگی دارند، در حقیقت چشمان شان شامل رنگدانه های قهوه ای، زرد و آبی ست.
در چشمان سبز رنگ، ملانین زیادی وجود نداشته و بعلاوه هیچ ذخیره کلاژنی نیز در استروما ندارد. از این جهت، هنگامی که نور وارد چشم می گردد، بخش اعظم آن به وسیله سلول های رنگدانه دار جذب شده و ذرات درون استروما نیز نور را مشابه اثر تیندال که نور آبی فراوری می نماید پراکنده می نمایند. در نتیجه نور آبی پس از ترکیب با نور قهوه ای ملانین به رنگ سبز تبدیل می گردد.
هیچ نوزادی در لحظه تولد چشمانش سبز نیستکسانی که چشمانی سبز دارند، معمولا با چشمانی آبی یا خاکستری به جهان می آیند. اما با بزرگ شدن نوزاد، ملانوسیت ها با فراوری ملانین در عنبیه موجب تغییر شکل ظاهری آن به رنگ سبز می شوند. از آنجایی که در رحم مادر هیچ نوری وجود ندارد، چشمان نوزاد نیز در هنگام تولد به رنگ سبز دیده نمی گردد، اما رفته رفته ملانوسیت ها نسبت به نور خورشید عکس العمل نشان داده و تغییر رنگ می دهند. البته ممکن است که فراوری رنگدانه ها به وسیله ملانوسیت ها تا یک سال به طول بیانجامد؛ بنابراین به طور طبیعی، شما حداقل به 6 ماه زمان برای پی بردن رنگ واقعی چشمان فرزندتان احتیاج دارید. اگر چشمان فرزند شما سبز باشد، پس از 1 سال به طور کامل خودش را نشان خواهد داد.
ژن رنگ سبز چشم بر ژن آبی غالب استاگر خیلی مشتاق اید بدانید که چشمان فرزندتان چه رنگی ست، شاید به جای این که 1 سال صبر کنید، بهتر باشد که به ژن خانوادگی تان توجه کنید. تحقیقات ثابت نموده که ژن قهوه ای چشم بر ژن سبز غالب است که هر دوی آن ها بر ژن آبی نیز غالب اند؛ بنابراین به علت غالب بودن رنگ چشم قهوه ای، اگر فردی دارای دو ژن قهوه ای و یا یک ژن قهوه ای، یک ژن آبی باشد، رنگ چشم او قهوه ای می گردد. در صورتی رنگ چشم کودک آبی می گردد که پدر و مادر هر دو دارای چشم آبی باشند و کودک ژن رنگ چشم آبی را از هر دو والد دریافت کند. رنگ چشم کودک هم زمانی سبز خواهد بود که کودک ژن رنگ چشم سبز را از هر دو والد بگیرد یا یک ژن آبی و یک ژن سبز دریافت کند؛ بنابراین شما به وسیله ژن خانوادگی تان هم می توانید به رنگ چشمان فرزندتان پی ببرید.
تعداد خانم های چشم سبز از آقایان بیشتر استاگر چه علم هنوز علت آن را نیافته، اما تحقیقات ثابت نموده که تعداد خانم هایی که چشمان سبز رنگی دارند از تعداد آقایان بیشتر است. در تحقیقی که در سال 2013 صورت گرفت، تعداد آقایان چشم سبز نزدیک به 12% بوده، در حالی که درصد خانم ها به 18% می رسید.
چشم سبز ها در هر نژادی یافت می شونداگر چه چشم سبز ها را بیشتر در اروپا می بینیم، اما هر فردی با هر نژادی که دارد، می تواند چشمان سبز رنگی داشته باشد. به عنوان مثال از از 4.4 میلیارد جمعیت مردم آسیا که بیشتر چشمان قهوه ای رنگ دارند، درصدی که در روستا های شمال و جنوب چین زندگی می نمایند، چشمانی سبز و آبی دارند و حتی در بعضی مواقع مو های آن ها نیز بور است. در مطالعاتی که روی آن ها اجرا شده، نشان داد که ریشه 56% آن ها متعلق به نژاد قفقازی بودند؛ بنابراین نمی توان به طور قطع گفت که چشم سبز ها در یک نژاد هستند و در دیگری خیر.
چشم سبز ها مجذوب کننده ترین چشم ها را دارندطبق تحقیقات، یکی از خصوصیات اصلی افرادی که چشمان سبز رنگ دارند، حسادت است، اما خصوصیت بارزتر آنها، مجذوب کنندهیت شان است. در واقع ثابت شده افراد که چشمان سبز رنگی دارند، مجذوب کنندهیت شان به مراتب بیشتر از دیگر چشم هاست. علاوه بر این خصوصیات، خلاقیت، مستقل بودن، شکیبا و مرموز بودن و کمی هم شیطنت از دیگر خصوصیات این افراد است.
سلامتی آن ها در خطر استاگر چه افراد چشم سبز مجذوب کنندهیت زیادی دارند، اما از طرف دیگر، بیشتر در معرض ابتلا به یک نوع سرطان هستند. افرادی که چشمان آبی یا سبز دارند، رنگدانه های کمتری نسبت به چشمان قهوه ای دارند و از آنجا که همین رنگدانه های قهوه ای از چشم در برابر سرطان محافظت می نماید، افرادی که چشمان روشنی دارند، بیشتر در معرض نور و به تبع ابتلا به سرطان هستند. از این رو، برای جلوگیری از این بیماری، باید از عینک ها آفتابی استفاده نمایند.
مادران چشم سبز تحمل درد بالاتری دارندافرادی که چشمان روشنی دارند، قدرت جسمانی بیشتری نیز دارند. در تحقیقی که در سال 2014 انجام شد، زنان به دو گروه طبقه بندی شدند: زنانی که چشمان تیره ای داشتند (قهوه ای) و زنانی که چشمان روشنی داشتند (سبز و آبی) نتیجه این مطالعه نشان داد خانم هایی که چشمان تیره ای داشتند تندخو و دچار اختلالات خواب هستند، به علاوه، درد زایمان بیشتری را نیز تجربه می نمایند. اما در مقابل آنها، زنانی که چشمان سبز و آبی دارند، آرام ترند و تحمل درد بالاتری به خصوص در زایمان دارند. در واقع ثابت شده که بین رنگ چشم و تحمل درد رابطه ای برقرار است متاسفانه تا به امروز علت آن کشف نشده است.
منبع: سایت برترینها
منبع: راسخون